Henny geeft duizendste fiets weg!

Niemand minder dan voormalig kijkcijferkanon Henny Huisman was naar Hoorn gekomen om tijdens een speciaal georganiseerd evenement de duizendste gratis fiets te overhandigen aan een gelukkige nieuwe eigenaar. De goede doelen actie Fietsjes voor Minima bekroonde daarmee een nieuw hoogtepunt in de inmiddels rijke historie. 

Henny Huisman richtte zich op geheel eigen wijze in een persoonlijke noot tot het gelukkige meisje Shanti van bijna 6 jaar. Ze kreeg de fiets overhandigd samen met bloemen en een presentje. Daarna was het de beurt aan de overhandiging van de eerste fiets uit de volgende serie duizend fietsen die Jan Kooijman samen met zijn vrouw Lida de aankomende periode weer gaan weggeven aan kinderen die het uitstekend kunnen gebruiken om een steuntje in de rug te krijgen. Dit keer was het de beurt aan een jongen. Milkiyas moest de honneurs laten waarnemen, hetgeen gebeurde door Urmie Seedorf van Stichting Ayudame. Na de fietsoverhandigingen richtte Henny Huisman zich tot Jan en Lida Kooijman. Hij liet weten zeer onder de indruk te zijn van hun activiteiten en was zichtbaar ontroerd - ”Ik schiet altijd vol bij dit soort gelegenheden” - en werd onder dankzegging ook nog in de bloemetjes gezet.

Samenzijn
Aansluitend werd het gezelschap uitgenodigd voor een prettig samenzijn in het gebouw aan het Dampten in Hoorn, de plek waar Fietsjes voor Minima onderdak heeft gekregen om het goede werk uit te kunnen voeren. Jan Kooijman, zijn vrouw Lida en een team meewerkende vrijwilligers knappen daar al geruime tijd fietsen op bestemd voor mensen die dat ruggesteuntje goed kunnen gebruiken. 
 
Henny Huisman
In het Museum van de Twintigste Eeuw is een fraaie tentoonstelling te zien over Henny Huisman, die daar onlangs ook zelf was. Hij genoot vele jaren bekendheid als presentator - en tevens bedenker - van o.a. de Soundmixshow, Korenslag, de Surpriseshow, de Playbackshow en de Mini-playbackshow. Als voormalig drummer en ook zanger van o.a. Lucifer (met Margriet Eshuijs) hebben we Henny gelijk kunnen strikken voor een gesprek over deze muziekperiode dat binnenkort op HoornRadio te horen zal zijn.

 

Vincent de vriesfoto.nl    10--06--2022 Vincent de vriesfoto.nl 10--06--2022
4052887_1237413 (1) 4052887_1237413 (1)